< >
 
Volg grutto's Over Kening fan 'e Greide
 
 

Over de

Toekomst van het weidelandschap

Wat vertelt de Grutto ons
 
 

Ontwakend Landschap – Ultieme landschapsbeleving

Project

 

Een 12-uurs beleving in het landschap

Ontwakend Landschap is de ultieme beleving van het landschap. Twaalf uur lang. Van zonsondergang tot -opgang. Deelnemers zien, horen, ruiken, proeven en voelen het landschap. Op een manier die ze niet eerder beleefden.

Ontwakend Landschap vindt plaats op meerdere locaties in Europa. Met de grutto als gids komen we op bijzondere plekken. Van het Spaanse Doñana en de Portugese Taag via het Franse Rochelle naar de broedgebieden in Nederland.

Onze gasten worden in de vroege avond ontvangen op een speciale buitenlocatie. De avond begint met een streekeigen diner, gevolgd door een bij het thema passende voorstelling. Een afwisselend, kwalitatief programma dat de persoonlijke kant van biodiversiteit belicht. Denk hierbij aan Koning van het Grasland (van de makers van Mansholt) of de voorstelling Wachter van zangeres Nynke Laverman.

De nacht brengen de gasten door met het mooiste uitzicht van de wereld; een sterrenhemel vanuit een bed in de openlucht. Bij het krieken van de dag ontwaakt men met het geluid van het landschap, verstrengeld met klanken en poëzie uit landen die de grutto aandoet op zijn migratieroute. Een afsluitend ontbijt beëindigt deze ultieme landschapsbeleving. Ontwakend Landschap is een uniek cadeau van het landschap aan zijn bewoners.

Data en locaties 2017

8 juni 2017 – IJlst
17 juni 2017 – Workum
8 juli 2017 – Haskerdijken
2 september 2017 – Tytsjerk
Kaarten >

Samen met het landschap in slaap vallen. Dromen over grutto’s verderop in het veld. Gewekt worden door de ontwakende natuur nog voordat de zon de ochtendmist heeft kunnen wegbranden. De geur van de bloemen. Het ritme van het landschap en zijn bewoners verleid je te zoeken naar lyriek in woord en muziek. Haar tempo is onze nachtelijke maat. Luister, het landschap fluistert je naam…

 

Een ultieme beleving van het landschap. zomer 2017 en zomer 2018 www.pier21.nl/page/actueel/ontwakend-landschap/ David Lelieveld Pier21/Stichting Jan Vos (o.a. Koning van het Grasland), Nynke Laverman, boeren en natuurorganisaties in Fryslân/Nederland/Europa